NEDERLANDS

 

FRANCAIS

 

ENGLISH

 

DEUTSCH

 VAN RAAK CHEMICALS nv_

—types—

 

U bent hier: home - informatie - types

 


ONTKISTINGSMIDDEL

 definitie

 types

 gebruik

 milieu

 

 


Types ontkistingsolie

Beton zal zich steeds hechten aan de mal waarin het is gestort. Ontkistingsmiddelen moeten deze aanhechting voorkomen. Bovendien moeten ontkistingsmiddelen het reinigen van de mallen vereenvoudigen en zorgen voor een mooi betonoppervlak.

Ontkistingsmiddelen worden ingedeeld in 2 categoriën:

opsommingsteken

filmvormende of fysische ontkistingsmiddelen, zij vormen een scheidingsfilm tussen mal en beton.

opsommingsteken

Chemisch reactieve ontkistingsmiddelen hebben eveneens een filmvormend effect maar de scheiding tussen mal en beton wordt veroorzaakt door een chemische reactie met de vrije kalk van het cement.

In de praktijk betekent dit een onderscheid tussen directe ontkisting (fysische midddelen) en alle andere systemen waarbij het beton gedurende langere tijd in contact blijft met het ontkistingsmiddel. Voor deze laatste worden meestal “chemische” ontkistingsmiddelen ingezet.

Welke grondstoffen worden er gebruikt voor de productie van ontkistingsmiddelen?

Als basis grondstoffen voor ontkistingsmiddelen worden er plantaardige-, minerale- en synthetische oliën gebruikt. Hieraan worden oppervlakte-actieve stoffen toegevoegd zoals emulgatoren, anti-roest inhibitoren, esters, wassen, siliconen, zepen  enz. Zij worden verwerkt in volle oliën of emulsies.

 

 

 

 

 

 

 

sitemap

UW PARTNER VOOR ONTKISTINGSMIDDELEN